Hoogbegaafde kinderen kunnen veel problemen tegenkomen tijdens hun schoolcarrière. Een slim kind kan bijvoorbeeld erg perfectionistisch zijn en het daardoor moeilijk vinden om nieuwe dingen aan te pakken. Misschien heeft het eigen strategieën bedacht, die later toch niet zo handig blijken te zijn. Of het kind heeft nooit geleerd om te leren, omdat het leren altijd vanzelf ging, en nu loopt het vast op het voortgezet onderwijs. Individuele coaching op bijvoorbeeld overtuigingen, faalangst en leerstrategieën kan dan al veel helpen. Wist u dat dit soms mogelijk is vanuit een PGB?

Daarnaast verzorg ik maandelijks speelse bijeenkomsten onder de naam Club Wiis. In een veilige omgeving kunnen (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen van groep 1/2 en groep 3/4 elkaar ontmoeten. Door middel van verhalen, gesprekken, afwisselende activiteiten en spelletjes besteed ik aandacht aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind, met oog voor diens talenten en uitdagingen. Vanaf mei 2018 organiseer ik deze clubmiddagen ook in Drachten! Op brede school De Drait, maar toegankelijk voor kinderen van alle scholen. In eerste instantie is dit alleen voor kinderen uit groep 1 en 2, maar bij voldoende belangstelling kan er ook een groepje voor oudere kinderen worden gevormd. Heeft u belangstelling? Laat het me alstublieft weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Heeft u of uw school ook belangstelling voor een clubmiddag? Neem voor meer informatie en tarieven contact op, ik vertel er graag meer over!